Smelt 40 gr. boter met 25 gr. ahornsiroop. Leg hierin een 10-tal vijgen, in partjes gesneden en laat alles rustig een tiental minuten karameliseren.
Maak ondertussen een deeg door 2 bananen en 2 eieren te mixen met
20 gr. fijne niet-geraffineerde rietsuiker. Doe er dan 100 gr.
amandelmeel en 50 gr. teffmeel bij. Leng aan met 150 ml. rijstmelk
tot een dik maar lopend beslag.
Roer er nog 2.5 gr. bakzout (bicarbonaat) en 2 mespuntjes
kardemompoeder door en giet het beslag over de gecarameliseerde vijgen.
Laat onder een deksel en op laag vuur rustig garen (20 tot 30 minuten) en stort
dan om op een schotel.
Serveer met een coulis van fruit of ijsroom.
Kan zowel warm als koud gegeten worden.
Dit recept is glutenvrij.
Tip:
Kies voor de lekkerste smaak en beste voedzaamheid steeds voor ingrediënten van
biologische kwaliteit!
Met
dank aan Biogezond!
