Kook 80 gr. amaranth gaar volgens de voorschriften op de verpakking. Giet af door een zeef en laat uitlekken en afkoelen.
Meng er dan een scheutje geroosterde sesamolie door, enkele druppels
appelazijn, 10 gr. gehakte cashewnoten en zwarte peper en zout.
Lepel in een mooie bowl en garneer met gegrilde groenten: gele en groene
courgette, tomaat en rode ui.
Een beetje licht pikante groentescheutjes in het midden er op en
vervolgens een heel dun gebakken eitje, in reepjes gesneden.
Werk af met pijnboompitten, zwarte peper en geroosterde sesamolie.
Amaranth is rijk aan vitamines B,
vitamine C en vitamine E en bevat veel belangrijke mineralen zoals magnesium,
ijzer, kalium, calcium, zink en fosfor.
Het is glutenvrij, het is een zaad en geen graan.
Tip:
Kies voor de beste voedzaamheid en lekkerste smaak steeds voor ingrediënten van
biologische kwaliteit!
Smakelijk!
Met
dank aan Biogezond