Voor
het deeg: meng 120 gr meel met 2 gr zout en een soeplepel
olijfolie en voeg beetje bij beetje water toe tot een soepel en
droog deeg. Bol op en laat een uurtje rusten. Rol het deeg heel dun uit.
Meng 125
gr ricotta met 50 gr zure room. Bestrijk hiermee het deeg.
Garneer met 1 rode ui in ringen gesneden en 1 fijngesneden
pijpajuintje.
Even
met de pepermolen (zwarte peper) er overheen en dan bakken in een
voorverwarmde oven op hoge temperatuur (250 graden) tot het deeg verkleurt. Bak
ongeveer 15 minuten.
Werk
af met nog een lepeltje zure room, pijpajuin en zeezoutvlokken.
Smakelijk!
Culinair
weetje: Flammkuchen of flammekeuche is een specialiteit uit de Elzas. Het lijkt
misschien wat op pizza, maar de smaak en textuur zijn heel anders.
Experimenteer ook eens met courgette en paddestoelen, asperges,…
Tip:
Kies voor de lekkerste smaak en beste voedzaamheid steeds voor ingrediënten van
biologische kwaliteit!
Met
dank aan Biogezond.