Verwarm
375 ml rijstmelk en brokkel er 200 gr dadelpasta in (of 200 gr
ontpitte en fijngemalen dadels) en 75 gr kokosolie. Laat zachtjes verder
opwarmen, zonder koken, tot de dadelpasta gesmolten is.
Haal van het vuur, laat even afkoelen en meng er dan 30 gr volkoren
rijstmeel, 75 gr teffmeel en 90 gr kastanjemeel door met 7 gr bakpoeder.
Roer er tenslotte nog 1 ei en 1 eigeel door. Laat het beslag een half
uurtje rusten en stort het dan in een met bakpapier beklede vorm. Bak op 180
graden gedurende 50 minuten.
Strooi na een half uurtje een handvol walnoten over de cake (om verbranden
van de noten te voorkomen).
Smakelijk!
Tip
1: Verdraag je wel gluten? Vervang dan het meel door 120 gr een ander niet
geraffineerd meel (bijv. eenkoornspelt meel T70).
Tip
2: Kies voor de lekkerste smaak en beste voedzaamheid steeds voor ingrediënten
van biologische kwaliteit!
Met
dank aan Biogezond!