Dit
heb je nodig: 1
bloemkool - 1 broccoli - 3 el roomboter - 3 el bloem - 500 ml amandeldrink - ¼
tl nootmuskaat - 1 snuf peper - 1 snuf zout - 200 g oude geraspte kaas
Zo
maak je het: Verwarm
de heteluchtoven voor op 200°C. Snij de bloemkool en de broccoli in roosjes. Kook
de bloemkool en de broccoli gedurende 5 minuten voor. Giet ze af en laat
uitlekken. Vet een ovenschaal in met 1 el roomboter. Verdeel vervolgens de
groenten over de ovenschaal. Smelt 2 el roomboter in een steelpannetje. Voeg de
bloem toe en roer 2 minuten. De structuur moet als die van nat zijn. Roer
daarna voorzichtig de amandeldrink door het mengsel. Laat gedurende 4 minuten
indikken en blijf roeren. Voeg vervolgens de nootmuskaat, peper, zout en 3/4de
van de geraspte kaas toe. Giet de saus over de groenten en bestrooi met de
resterende kaas. Bedek met aluminiumfolie en bak 10 minuten in de oven. Haal de
aluminiumolie van de schaal en bak nogmaals 5 -10 minuten totdat de kaas
goudbruin kleurt.
Smakelijk!
Tip:
kies voor de lekkerste smaak en de beste voedzaamheid steeds voor ingrediënten
van biologische kwaliteit!