Dit heb je nodig: 200 gr sushi rijst – 80 gr bouillonpoeder – 125 gr babyspinazie – 50 gr cashewnoten – gemberpoeder – peper & zout – 50 gr cashewnoten fijn gemalen – kokosolie
Zo
maak je het: Was
de rijst en kook hem dan in een dubbele hoeveelheid water (= 400 cl) met het bouillonpoeder
tot alle water is opgenomen. Laat nog even drogen op een laag vuur. Kook
vervolgens de spinazie heel kort, laat afkoelen in ijskoud water. Laat de
spinazie uitlekken en wring uit in een doek zodat alle water weg is. Hak de
spinazie vervolgens fijn en meng deze onder de rijst. Hak de cashewnoten fijn
en meng ook deze onder de rijst. Kruid met gemberpoeder, peper en zout naar
eigen smaak. Bevochtig je handen en maak burgertjes van het mengsel. Haal ze
vervolgens door de fijngemalen cashewnootjes en laat ze nog enkele uren
opstijven. Bak kort in kokosolie.
De
hoeveelheden van dit recept zijn goed voor ongeveer 10 burgertjes van 55 gr.
Smakelijk!
Tip:
Kies voor de lekkerste smaak en de grootste voedzaamheid steeds voor
ingrediënten van biologische kwaliteit!
Met dank aan Biogezond!