Dit
heb je nodig: 300
g pasta - 4 sinaasappels - 1 limoen - 250 g cherry trostomaten - 2 tomaten - 2 avocado's
- 60 ml sladressing (naturel) - zout - peper -
1 mozzarella - 60 g pistachenoten (gehakt)- munt (voor garnering).
Zo
maak je het: Kook
de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta af onder
koud, stromend water. Snij een plakje van de onder- en bovenkant van de
sinaasappels en limoen af. Verwijder de schil van de sinaasappels en de limoen.
Snij het vruchtvlees van 2 sinaasappels in plakjes en snij de andere 2
sinaasappels en limoen in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes en snij de
tomaten in dunne schijfjes. Halveer vervolgens de avocado’s, verwijder de pit
voorzichtig met een scherp mes en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snij 1
avocado in blokjes en 1 halve in partjes. Pureer de overgebleven avocado met de
naturel sladressing tot een gladde frisse dressing. Breng op smaak met zout en
peper. Meng de pasta, sinaasappel, limoen en cherrytomaat met elkaar. Breng de
pasta op smaak met de avocadodressing. Verdeel de schijfjes sinaasappel en tomaat
over de borden en schep hier de pastasalade op. Maak de salade af met stukjes
mozzarella, partjes avocado, gehakte pistachenoten en garneer met munt.
Tip:
Kies voor de beste smaak en de hoogste voedzaamheid steeds voor ingrediënten van
biologische kwaliteit!