Dit
heb je nodig: 30
gr zuurdesem – 30 gr speltmeel – 30 gr water – 90 gr boter – 60 gr ahornsuiker
– 4 gr vanillesuiker – 2 ei – 25 gr speltmeel – 2 appelen – kaneelpoeder – 2
groene kardemompeulen – kokosvet
Zo
maak je het: Maak
een voordeeg van 30 gr desem, 30 gr meel en 30 gr water en laat dit een uurtje
rusten. Klop de boter op met de ahorn- en vanillesuiker en meng er dan één voor
één de eieren door. Meng het voordeeg erdoor en vervolgens de rest van het
meel. Rol het deeg uit, bekleed kleine bakvormpjes en bak blind voor gedurende
een 8-tal minuten op 180 graden. Snij de appelen in kleine blokjes en stoof
deze kort aan in een beetje kokosvet. Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en
voeg deze toe. Zoet vervolgens naar eigen smaak met kaneelpoeder. Vul de
deegbodempjes en serveer warm of koud.
Tip:
kies voor de lekkerste smaak en hoogste voedzaamheid steeds voor ingrediënten
van biologische kwaliteit!
Met
dank aan Biogezond!