Benodigdheden: 150 gr volkoren speltspaghetti – 1 kleine zak spinazie – een halve pompoen – 1 bakje kastanjechampignons – 1 scheutje plantaardige room – 2 teentjes knoflook – 2 stengels bosui – 1 el tijm – 1 tl paprikapoeder – peper – amandelen.
Zo
maak je het: Bereid
de volkoren speltspaghetti zoals op de verpakking. Schil de pompoen en snij
deze in blokjes. Kook de pompoen vervolgens beetgaar en giet af. Hak de
knoflook fijn en snijd de bosui in ringen.
Verhit een (koeken)pan met olijfolie en fruit de bosui, knoflook, tijm en
paprikapoeder een minuutje aan. Snij de champignons in stukjes en doe deze in
de pan. Bak deze 5 minuten aan. Voeg vervolgens de pompoen toe en bak nog twee
minuten mee.
Voeg ten slotte 2 handen spinazie toe en een scheutje plantaardige kookroom.
Roer goed door en verwarm alles nog twee minuten. Breng op smaak met peper.
Verdeel een handje spinazie over de borden en vervolgens de spaghetti. Schep
hier het pompoen/champignon/spinazie mengsel overeen. Garneer met amandelen.
Smakelijk!
Tip:
Kies voor de lekkerste smaak en beste voedzaamheid steeds voor ingrediënten van
biologische kwaliteit!
Met dank aan feelgoodbyfood.nl