Benodigdheden: 1 courgette – 1 smaaktomaat
(type coeur de boeuf) – 125 g buffelmozzarella – 160 g rode linzen – ½ citroen
– 1 ui – olijfolie – bouillonpoeder – oregano (gedroogd) – Parmezaanse kaas
Zo
maak je het: Snij
de ui heel fijn, stoof aan in een bodempje olijfolie en voeg er de gespoelde
linzen bij. Zet net onder water en rasp er dan de schil van de citroen door.
Kruid vervolgens met peper en een beetje bouillonpoeder. Laat heel zachtjes
garen tot alle vocht is opgenomen en de linzen tot puree gekookt zijn. Schep
vervolgens in een vuurvaste schotel. Snij de courgette overlangs in dunne
plakken (met mandoline). Snij de tomaat en de mozzarella in plakken en wikkel
deze in de courgette. Schik op de linzen. Kruid met peper en oregano en strooi
er nog wat geraspte kaas over. Opwarmen en kleuren onder de grill.
Smakelijk!
Tip:
Kies voor de beste voedzaamheid en de lekkerste smaak steeds voor ingrediënten van
biologische kwaliteit!
Met
dank aan Biogezond!