$type=slider$snippet=hide$cate=0$author=0$comment=0$show=home

Recept: Risotto met peultjes en parmezaan

 


Dit heb je nodig: 1-1,5 l groentenbouillon – 400 g risottorijst – 400 g peultjes, in de lengte doormidden en beetgaar – 200 ml droge witte wijn – 100 g doperwtjes – 4 el parmezaanse kaas, geraspt – 1 sjalotje fijngesnipperd – 1,5 el boter – 1 el boter.

Zo maak je het: Verhit de olie samen met een halve eetlepel boter in een pan en fruit hierin het sjalotje. Voeg de rijst toe en blijf roeren met een houten lepel totdat de rijst zeer heet is en de korrels glanzen. Giet vervolgens de wijn erbij en roer voortdurend tot alle wijn geabsorbeerd is. Voeg daarna een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen. Ga hiermee door tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Dit duurt circa 20 minuten. Het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt. Schep er na 15 minuten van de kooktijd de peultjes en doperwtjes door en laat alles goed doorwarmen. Roer als laatste de kaas en de rest van de boter door de risotto en verdeel over 4 borden.

Smakelijk!

Tip: Kies voor de lekkerste smaak en de beste voedzaamheid steeds voor biologische ingrediënten!

Met dank aan Lekker Weten Lente voor het recept!

$type=three$h=0$cate=0$count=3$meta=0$p=1$show=/p/promotie.html

$type=one$count=5$comment=0$author=0$p=1$show=/p/agenda.html

$type=two$c=10$author=0$comment=0$rm=0$p=1$show=/p/tips-advies.html

$type=blogging$c=5$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/faq.html

$type=one$count=5$comment=0$author=0$p=1$show=/p/nieuws.html

In de kijker_$type=sticky$count=4$cate=1$meta=0$hide=home

Naam

faq,5,in de kijker,132,nieuws,386,promotie,64,tips,346,
ltr
item
Bioplaza Overpelt: Recept: Risotto met peultjes en parmezaan
Recept: Risotto met peultjes en parmezaan
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEg-Q03PM88h18EZ5FZClmoZs5ZZbnXWQ2i7pMtdIO365Jx3OBMlxmWPSR_VREUeSORZH3N6TekDWS3wrakeWs9_F6xHfBOFcxw-rJHHr0PJeQNWGHkdHhLAg31UxATYwle51xfPAu6NYkN1G8_TlrxaHj1HMYpbv29JfPmQ-ZjXnyP1Lzszk_e9nhflDA=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEg-Q03PM88h18EZ5FZClmoZs5ZZbnXWQ2i7pMtdIO365Jx3OBMlxmWPSR_VREUeSORZH3N6TekDWS3wrakeWs9_F6xHfBOFcxw-rJHHr0PJeQNWGHkdHhLAg31UxATYwle51xfPAu6NYkN1G8_TlrxaHj1HMYpbv29JfPmQ-ZjXnyP1Lzszk_e9nhflDA=s72-c
Bioplaza Overpelt
https://www.biowinkelen.be/2022/03/recept-risotto-met-peultjes-en-parmezaan.html
https://www.biowinkelen.be/
https://www.biowinkelen.be/
https://www.biowinkelen.be/2022/03/recept-risotto-met-peultjes-en-parmezaan.html
true
5807069159555777854
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Antwoord Cancel antwoord Delete Door Home BLZ BERICHTEN Bekijk alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF ZOEK ALLE BERICHTEN Geen berichten gevonden Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopase 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg BELANGRIJKE INHOUD Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy