Dit
heb je nodig: 1-1,5
l groentenbouillon – 400 g risottorijst – 400 g peultjes, in de lengte
doormidden en beetgaar – 200 ml droge witte wijn – 100 g doperwtjes – 4 el
parmezaanse kaas, geraspt – 1 sjalotje fijngesnipperd – 1,5 el boter – 1 el
boter.
Zo
maak je het: Verhit
de olie samen met een halve eetlepel boter in een pan en fruit hierin het
sjalotje. Voeg de rijst toe en blijf roeren met een houten lepel totdat de
rijst zeer heet is en de korrels glanzen. Giet vervolgens de wijn erbij en roer
voortdurend tot alle wijn geabsorbeerd is. Voeg daarna een flinke scheut
bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de
rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is
opgenomen. Ga hiermee door tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite
in de kern heeft. Dit duurt circa 20 minuten. Het kan zijn dat je niet alle
bouillon nodig hebt. Schep er na 15 minuten van de kooktijd de peultjes en
doperwtjes door en laat alles goed doorwarmen. Roer als laatste de kaas en de
rest van de boter door de risotto en verdeel over 4 borden.
Smakelijk!
Tip:
Kies voor de lekkerste smaak en de beste voedzaamheid steeds voor biologische
ingrediënten!
Met
dank aan Lekker Weten Lente voor het recept!