Dit heb je nodig: 250 ml havermelk – 1 kruidnagel – kaneelpoeder – gemberpoeder – gemalen piment – kardememompoeder – 2 kl cacaopoeder – 1 kl rietsuiker – eventueel plantaardige slagroom.
Zo
maak je het: Hou
2 eetlepels havermelk apart. Doe de rest samen met een mespunt van de
specerijen, met de kruidnagel in een steelpannetje. Warm heel langzaam op.
Meng vervolgens het cacaopoeder met de 2 eetlepels havermelk en mix met een
garde tot een gladde massa. Voeg dit geheel samen met de rietsuiker toe aan de
warme melk. Roer goed door. Warm het mengsel langzaam op tot het bijna het
kookpunt bereikt. Als het gaat borrelen, haal je het pannetje van het vuur.
Schenk door een zeef in een mok en top eventueel af met de slagroom.
Smakelijk!
Tip:
Kies voor de lekkerste smaak en beste voedingswaarde steeds voor ingrediënten
van biologische kwaliteit!