Dit heb je nodig: 3 eieren – 75 g ongeraffineerde rietsuiker – 75 g speltmeel – 10 g bakpoeder – gember drank (type Ginger Jack) – 3 bananen – bosbessen – zwarte chocolade.
Zo
maak je het: Klop
de eieren op met de suiker tot je een dik geel lint bekomt (ruban). Zeef er
daarna het meel en het bakpoeder onder. Stort dit mengsel vervolgens op een
bakplaat bekleed met bakpapier en bak 10 tot 15 minuten op 180 graden. Laat het
geheel afkoelen en steek er rondjes uit en besprenkel deze rijkelijk met de
gember drank. Mix 2 bananen fijn in de keukenmachine, leng aan met gember drank
tot je een lopende, smeuïge massa bekomt. Leg hiervan een spiegeltje op een
bord met daarop een rondje cake. Leg bovenop de cake schijfjes banaan.
Vervolgens weer een rondje cake en banaan-gembercème. Indien gewenst kan je afwerken
met bosbessen en chocoladeschilfers.
Smakelijk!
Tip:
Voor de lekkerste smaak en hoogste voedzaamheid, kies je best voor biologische ingrediënten!
Met
dank aan Biogezond!