Dit heb je nodig: Boter – 1 ui – 2 wortelen – ½ pastinaak – ¼ knolselder – 1 pijpajuin – vegetarische bouillon – 2 vastkokende aardappelen – 150 g seitan – 1 laurierblad – peterselie.
Zo
maak je het: Snij
de groenten in grove stukken en stoof deze kort aan in een beetje boter. Voeg
daarna de in blokjes gesneden aardappelen toe en bevochtig met de bouillon tot alles net onder staat. Doe vervolgens
het laurierblad erbij en laat zachtjes sudderen onder deksel tot de aardappelen
gaar zijn. Eventueel kan je er nog wat bouillon bijvoegen. Snij de seitan in
blokjes en voeg bij de groenten. Laat nog even op het vuur staat en serveer dan
met grof gehakte peterselie.
Smakelijk!
Tip:
kies voor de beste smaak en voedzaamheid voor ingrediënten van biologische
kwaliteit!
Met dank aan Ludo Slaets, De Gezondkok, voor het recept!