Dit heb je nodig: 1 fijngesneden ui – 2 geperste teentjes knoflook – 2 el. Tomatenpuree – 1 el. Komijnzaad – 1 tl. Paprikapoeder – 1 tl. Cayennepeper – 2 in reepjes gesneden paprika’s – 800 gr tomaten – 4 eieren – 1 in plakjes gesneden avocado – 10 gr grof gehakte peterselie – beetje olijfolie.
Zo
maak je het: Verhit
wat olie in een stoofpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten tot de ui glazig
begint te worden. Voeg vervolgens de tomatenpuree, gemalen komijn, het
paprikapoeder en de cayennepeper toe. Roerbak het geheel gedurende 2 minuten.
Voeg daarna de reepjes paprika en de tomatenblokjes toe, roer goed door en laat
gedurende 5 minuten op een middelhoog vuur sudderen. Maak 4 kuiltjes in de saus
en breek hier de eieren in. Laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen totdat het
eiwit gestold is. Indien het niet snel genoeg gaat, kan je je pan afdekken met
een deksel.
Verdeel de shakshuka over 4 borden, garneer met plakjes avocado en peterselie.
Serveer direct. Smakelijk!
Tip:
kies voor de hoogste voedingswaarde én de lekkerste smaak steeds voor biologische
ingrediënten!