Benodigdheden:
2 rijpe
avocado’s (ontpit) – 1 kop amandel- of hazelnootmelk (ongezoet) – 6 à 8
eetlepels cacaopoeder (ongezoet) – 6 à 8 eetlepels xylitol – 2 snufjes zeezout.
Voor
de afwerking: 8 eetlepels kokosroom (120 ml) (ongeklopt) – 2 eetlepels gehakte
hazelnoten – 20 gr donkere chocolade.
Zo
maak je het: Voeg
alle ingrediënten toe aan een goede blender. De blender doet daarna het werk
voor jou.
Dit
recept is heel eenvoudig en snel. Deze vegan chocoladepudding is lekker als
dessert, tussendoortje of misschien af en toe zelfs eens als ontbijt. Het is
een leuk plantaardig alternatief voor klassieke chocolademousse en als je hem
in vormpjes giet, kan je er zelfs ijslolly’s mee maken.
De basis van deze chocoladepudding is avocado. Avocado’s zijn heel rijk aan
omega 9 – vetzuren én aan voedingsvezels. Kies bij voorkeur voor avocado’s die
goed rijp zijn, dan zijn ze lekker zacht en vol van smaak. Als zoetstof gebruik
je biologische xylitol van de berkenboom.
Tip:
Kies voor de lekkerste smaak en de gezondste keuze steeds voor ingrediënten van
biologische kwaliteit.