Ingrediënten: 200 gr (roomboter) speltbiscuits – 90
gr kokosolie (geurloos) gesmolten – 500 gr pompoenblokjes – 500 ml volle melk –
250 gr erythritol – 2 eieren – snufje zeezout – 1 limoen – 125 ml crème fraîche.
Bereidingswijze: Bekleed een springvorm van 25 cm met
bakpapier. Verkruimel de biscuitjes en doe ze in een mengkom. Giet de gesmolten
kokosolie erbij en roer door elkaar. Giet het mengsel in de springvorm en druk
goed aan zodat je een stevige bodem krijgt. Zet in de koelkast. Breng alle
ingrediënten voor de vulling, behalve de eieren, in een pan op matig vuur aan
de kook. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt. Zet het vuur dan laag en kook
de pompoenblokjes in ca. 20 minuten gaar. Verwarm intussen de oven voor op
200°C. Haal de pan van het vuur en pureer de vulling met een staafmixer tot een
gladde puree. Laat afkoelen tot lauwwarm met een deksel erop. Sla de 2 eieren
met het snufje zeezout er dan door en giet vervolgens het mengsel in de
bakvorm. Zet de springvorm in het midden van de oven en bak de taart in ca. 30
minuten gaar. Laat daarna afkoelen. Meng de limoenrasp door de crème fraîche en
serveer bij de pompoentaart.
Smakelijk!
Tip: kies voor de lekkerste smaak en de beste kwaliteit
steeds voor biologische ingrediënten!