Benodigdheden: 300 gr geschilde banaan - 75 gr ontpitte dadels - 3 gr natriumbicarbonaat (bakzout) - 5 druppels citroensap - 1 eigeel - 2 eiwitten - 125 gr amandelmeel - 60 gr speltmeel - 200 gr chocolade naar keuze
Bereidingswijze: Snij de bananen en de dadels in stukken en sprenkel er het citroensap over. Mix tot een gladde massa. Spatel er vervolgens het meel, eigeel en het bakzout door. Klop het eiwit stijf en meng dit ook door het beslag. Laat het beslag een uurtje rusten en spuit het daarna in madeleinevormpjes. Bak af op 160 graden gedurende 20 minuten. Laat afkoelen op een rooster. Smelt de chcolade au bain-marie, sop de voetjes van de madeleintjes erin en laat opstijven.
Smakelijk!
Bereidingswijze: Snij de bananen en de dadels in stukken en sprenkel er het citroensap over. Mix tot een gladde massa. Spatel er vervolgens het meel, eigeel en het bakzout door. Klop het eiwit stijf en meng dit ook door het beslag. Laat het beslag een uurtje rusten en spuit het daarna in madeleinevormpjes. Bak af op 160 graden gedurende 20 minuten. Laat afkoelen op een rooster. Smelt de chcolade au bain-marie, sop de voetjes van de madeleintjes erin en laat opstijven.
Smakelijk!