Ingrediënten:
olijfolie – 4 cannelloni pijpjes – 4 little gem hart (kleine romeinse sla) –
100 gr Roquefort kaas – 200 ml haverroom – bouillonpoeder – zwarte peper
Zo
maak je het:
- Kook, gedurende 4 à 5 minuten,
de cannelloni zachtjes voor, zodat ze stevig al dente blijven. Koel ze af in
koud water.
- Snij de kropjes little gem half
door en grill deze kort met wat olijfolie.
- Kruid goed af met zwarte peper.
- Laat de afgekoelde cannelloni
uitlekken en schuif de gegrilde gem er in.
- Verwarm de haverroom en smelt
er de helft van de Roquefort kaas doorheen.
- Breng vervolgens verder op smaak
met (een klein beetje) bouillonpoeder en peper.
- Zet de cannelloni rechtop in
een aangepaste vuurvaste pot, giet er vervolgens de haverroom door en bestrooi
daarna met de rest van de Roquefort.
- Zet nog een kwartiertje in een
voorverwarmde oven (180°C) zodat de cannelloni verder kan garen en de Roquefort
mooi kleurt.
Smakelijk!