Dit recept is voor 4 personen.
Ingrediƫnten:
kaneel - nootmuskaat - kruidnagelpoeder - gemberpoeder - kardemom - witte peper (van elk kruid ¼ tl) - 1el venkelzaadjes - 75gr grof gehakte noten - 300gr gezeefde bloem - 25gr bakpoeder - 250gr donkere
rietsuiker - zout - 1 ei en 250ml melk.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 °C en boter een cakevorm in.
Meng in een kom alle droge ingrediƫnten en voeg er een snuifje zout aan toe.
Breek het ei boven het mengsel en voeg ook de melk toe.
Klop het geheel met een klopper tot een glad beslag en doe het beslag vervolgens in de cakevorm.
Laat gedurende 1 uur bakken.
Controleer geregeld met een prikker of de kruidkoek gaar is.
Haal de kruidkoek uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Smullen maar!