Benodigdheden: 2 rijpe avocado's - 2 uien - bouillonpoeder voor 600ml water - 600ml water - 100ml melk - klontje roomboter - 1 citroen - 2 eierdooiers - peper en zout naar smaak.
Bereiding: Kook 300ml water in je waterkoker. Snij de uien fijn en fruit ze gedurende tien minuutjes op een laag vuurtje. Voeg het gekookte water bij de ui en voeg ook het bouillonpoeder toe. Breng dit geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur uit. Snij de avocado's doormidden en verwijder de pit. Leg het vruchtvlees in een blender. Giet 300ml koud water en 100ml melk bij in de blender en mix tot het een glad geheel is. Giet dit mengsel bij in de pan en verwarm het al roerend voor ongeveer tien minuten, maar laat het niet koken. Snij de citroen doormidden en knijp boven een kommetje een halve citroen uit. Verwijder de pitjes. De andere helft van de citroen kan je in plakjes snijden en achteraf als garnering gebruiken. Scheid vervolgens de dooiers van het eiwit. Voeg een lepel van het gladde mengsel toe aan het citroensap en de eidooiers. Kluts alles heel goed door elkaar en meng het dan met de rest van de soep. Roer nog even goed door en voeg peper en zout toe naar smaak. Laat de soep niet koken. Hij is klaar als hij warm genoeg is. Serveer de soep met de plakjes citroen. Smakelijk!
Bereiding: Kook 300ml water in je waterkoker. Snij de uien fijn en fruit ze gedurende tien minuutjes op een laag vuurtje. Voeg het gekookte water bij de ui en voeg ook het bouillonpoeder toe. Breng dit geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur uit. Snij de avocado's doormidden en verwijder de pit. Leg het vruchtvlees in een blender. Giet 300ml koud water en 100ml melk bij in de blender en mix tot het een glad geheel is. Giet dit mengsel bij in de pan en verwarm het al roerend voor ongeveer tien minuten, maar laat het niet koken. Snij de citroen doormidden en knijp boven een kommetje een halve citroen uit. Verwijder de pitjes. De andere helft van de citroen kan je in plakjes snijden en achteraf als garnering gebruiken. Scheid vervolgens de dooiers van het eiwit. Voeg een lepel van het gladde mengsel toe aan het citroensap en de eidooiers. Kluts alles heel goed door elkaar en meng het dan met de rest van de soep. Roer nog even goed door en voeg peper en zout toe naar smaak. Laat de soep niet koken. Hij is klaar als hij warm genoeg is. Serveer de soep met de plakjes citroen. Smakelijk!