$type=slider$snippet=hide$cate=0$author=0$comment=0$show=home

Gezonde isolatie voor je woning


Om in je woning een gezond binnenklimaat te bekomen is het belangrijk hoe en met welke materialen je je huis isoleert. Vele traditionele isolatiematerialen bevatten schadelijke stoffen die onze gezondheid en het milieu negatief kunnen beïnvloeden.
Het is dus belangrijk om natuurlijke en gezonde isolatiematerialen te gebruiken. Het is belangrijk dat overtollig vocht binnenin de woning makkelijk naar buiten kan terwijl het gebouw toch luchtdicht is. Hierbij speelt isolatie een belangrijke rol.

Gezonde en natuurlijke isolatiematerialen


Enkele natuurlijke en gezonde isolatiematerialen zijn:

Vlaswol

De korte, lichte, stevige vlasvezels zijn een uitstekend materiaal om isolatieproducten mee te maken. De hoge warmteoplslagcapaciteit zorgt zowel in de zomer als in de winter voor een aangenaam klimaat. Ze absorberen het vocht wanneer de luchtvochtigheid in de woning hoog is en laten het weer loswanneer de luchtvochtigheid in huis aan de lage kant is. Het eindproduct van vlaswol is te verkrijgen in de vorm van dekens of platen.

Hennep

Wol dat gemaakt wordt van vezels van de hennepplant is een uitstekend isolatiemateriaal. Het kan zeer goede thermische en akoestische resultaten voorleggen, het is volledig recyclebaar en niet irriterend voor longen en huid. Het is een goed vochtregulerend materiaal, maar niet geschikt in zeer vochtige ruimtes. Hennep isolatie is verkrijgbaar in platen en dekens.

Kurk

Kurk is zeer geschikt in een badkamer of keuken omdat het heel betrouwbaar is tegen vocht en rottingsverschijnselen. Het is zeer brandwerend en geluidswerend.

Papiervlokken

Het is een goedkope isolator en vermits het gerecycleerd krantenpapier is geeft het een tweede leven aan papier. Papiervlokken heeft ook akoestische kwaliteiten.

Stro

Stro is een budgetvriendelijke groene isolator. Het heeft sterke eigenschappen op het gebied van warmtebehoud en ook op akoestisch vlak. Het werkt schokdempend en door het hoge cellulosegehalte zijn er amper voedingsstoffen in te vinden voor ongedierte.

Schapenwol

Het is een hoogwaardige dierlijke vezel dat een uitstekend niveau van warmtebehoud heeft, het is akoestisch interessant, een goede vochtregulator, het neemt schadelijke stoffen uit de lucht op . het nadeel van schapenwol is wel dat het gepaard gaat met een vrij dure aanschafprijs in vergelijking met andere isolatiematerialen.

Bron: BioGezond

$type=three$h=0$cate=0$count=3$meta=0$p=1$show=/p/promotie.html

$type=one$count=5$comment=0$author=0$p=1$show=/p/agenda.html

$type=two$c=10$author=0$comment=0$rm=0$p=1$show=/p/tips-advies.html

$type=blogging$c=5$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/faq.html

$type=one$count=5$comment=0$author=0$p=1$show=/p/nieuws.html

In de kijker_$type=sticky$count=4$cate=1$meta=0$hide=home

Naam

faq,5,in de kijker,117,nieuws,364,promotie,59,tips,327,
ltr
item
Bioplaza Overpelt: Gezonde isolatie voor je woning
Gezonde isolatie voor je woning
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdy9cq3Q2YNakX7cTznxHIxI_WBOZjcNpRT4NzCs_LI86_M8eQK0bevP8o5A3cO6VkTYhETLQ-VPq6Gp6aQU4JuCUWdJZtZ3ONVTKFjvWhO662sy1SgLP5XAk7KD_RYI_r_Zmqnhn6wUtp/s1600/woning+isoloeren.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdy9cq3Q2YNakX7cTznxHIxI_WBOZjcNpRT4NzCs_LI86_M8eQK0bevP8o5A3cO6VkTYhETLQ-VPq6Gp6aQU4JuCUWdJZtZ3ONVTKFjvWhO662sy1SgLP5XAk7KD_RYI_r_Zmqnhn6wUtp/s72-c/woning+isoloeren.jpg
Bioplaza Overpelt
https://www.biowinkelen.be/2018/02/gezonde-isolatie-voor-je-woning.html
https://www.biowinkelen.be/
https://www.biowinkelen.be/
https://www.biowinkelen.be/2018/02/gezonde-isolatie-voor-je-woning.html
true
5807069159555777854
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Antwoord Cancel antwoord Delete Door Home BLZ BERICHTEN Bekijk alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF ZOEK ALLE BERICHTEN Geen berichten gevonden Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopase 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg BELANGRIJKE INHOUD Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy