Voor 2 personen.
Benodigdheden: ca. 400 gr sperziebonen - 6 vijgen - 2 bolletjes mozzarella - enkele takjes verse basilicum - 2el geroosterde amandelschilfers. Voor de dressing: 1 sjalot fijngesnipperd - 8el of 60ml olijfolie - 3el of 20 ml rode wijnazijn - zout - versgemalen zwarte peper.
Bereiding: Haal de steeltjes van de bonen. Blancheer ze gedurende 2 tot 3 minuten in licht gezouten water. Giet de boontjes af, spoel ze af onder koud stromend water en laat even uitlekken of dep droog met wat keukenpapier. Snijd vervolgens de vijgen in vier. Verdeel de boontjes over de borden en leg er de vijgen bovenop. Werk af met stukjes mozzarella, amandelschilfers en blaadjes basilicum. Meng daarna alle ingrediënten voor de dressing. Proef en kruid indien nodig bij. Lepel de dressing over de salade en werk af met grof zeezout en een draai van de pepermolen. Wie van extra groen houdt, kan ook nog een handje raketsla of jonge spinazie onder deze salade husselen. Smakelijk!
Benodigdheden: ca. 400 gr sperziebonen - 6 vijgen - 2 bolletjes mozzarella - enkele takjes verse basilicum - 2el geroosterde amandelschilfers. Voor de dressing: 1 sjalot fijngesnipperd - 8el of 60ml olijfolie - 3el of 20 ml rode wijnazijn - zout - versgemalen zwarte peper.
Bereiding: Haal de steeltjes van de bonen. Blancheer ze gedurende 2 tot 3 minuten in licht gezouten water. Giet de boontjes af, spoel ze af onder koud stromend water en laat even uitlekken of dep droog met wat keukenpapier. Snijd vervolgens de vijgen in vier. Verdeel de boontjes over de borden en leg er de vijgen bovenop. Werk af met stukjes mozzarella, amandelschilfers en blaadjes basilicum. Meng daarna alle ingrediënten voor de dressing. Proef en kruid indien nodig bij. Lepel de dressing over de salade en werk af met grof zeezout en een draai van de pepermolen. Wie van extra groen houdt, kan ook nog een handje raketsla of jonge spinazie onder deze salade husselen. Smakelijk!