Benodigdheden: 1 Ui - 1/2 Courgette - 1/2 Rode Peper - 1/4 Zoete Puntpaprika - 2 Teentjes Knoflook - 1 cm Gember - 1 liter Groentenbouillon - 1 liter Kokosmelk - 2 Stengels Citroengras - Kurkuma - Zwarte Peper - Handvol Sojascheuten - Koriander - 1 Pijpajuin.
Voor de beste smaak, kies je best voor biologische ingrediënten.
Voor de beste smaak, kies je best voor biologische ingrediënten.
Bereidingswijze: Verwijder de zaadjes uit het pepertje. Snij vervolgens de ui, courgette, paprika, gember, look en het pepertje in fijne stukjes. Kruid de groentjes met de kurkuma en de peper en stoof ze kort aan in een beetje kokosolie. Zorg ervoor dat ze niet bruin worden. Bevochtig met de kokosolie en de bouillon. Snij het citroengras in 4 grote stukken en voeg het toe. Laat heel zachtjes garen gedurende 45 minuten zonder te koken. Gooi de sojascheuten heel kort in kokend water en koel ze vervolgens af. Verwijder het citroengras uit de soep en serveer met de sojascheuten, verse koriander en de pijpajuin. Smakelijk!