$type=slider$snippet=hide$cate=0$author=0$comment=0$show=home

Hoe Gezond Is Een Vetarm Dieet Met Veel Koolhydraten?

Heel wat grondige studies spreken de laatste jaren de voedingsadviezen van de klassieke dieetleer tegen. Onderzoekers stellen zich ernstige vragen bij de daaraan verbonden voedingspiramide. Heel wat studies konden aantonen dat het verketteren van de verzadigde vetten - en deze vetten verantwoordelijk houden voor hart-en vaatziekten - zeer verkeerd is. Recent is er een studie gepubliceerd die naging of het klassieke advies om veel koolhydraten - in de basis van de piramide - en weinig vetten - in de top van de piramide - te gebruiken, wel zo gezond is als er wordt beweerd. En of dat advies wel degelijk beter is dan een vetrijk dieet.

In een zeer grote cohortstudie die liep over 10 jaar - van 2003 tot 2013 - werden van meer dan 135.000 personen de voedingsgewoonten gevolgd. Deze mensen waren verspreid over 18 landen van 5 continenten. Err werd vooral gekeken naar de hoeveelheid koolhydraten, de hoeveelheid vetten - alsook elke ondergroep daarvan - en de hoeveelheid eiwitten die geconsumeerd werden. Vervolgens werd de associatie daarvan nagegaan met het algemene sterfterisico, het risico op sterfte door hart- en vaatziekten, en het risico op het doormaken van hart- en vaatziekten.
De onderzoekers kwamen tot de verrassende volgende conclusies:
- personen met de hoogste inname van koolhydraten vertoonden een significant hoger algemeen sterfterisico dan personen met de laagste inname van koolhydraten. Er was geen significant verschil in het risico op hart- en vaatziekten of sterfte door hart- en vaatziekten.
- Personen met de hoogste inname van vet - en dit voor elke ondersoort van vetten - vertoonden een significant lager algemeen sterfterisico dan personen met de laagste inname van vetten. Meer vetten eten - zowel verzadigd vet, mono- als poly-onverzadigd vet - was niet geassocieerd met een hoger risico op sterfte door hart- en vaatziekten of een groter risico op hart- en vaatziekten.
- Personen met de hoogste inname van verzadigd vet vertoonden een significant lager risico op beroerte dan personen met de laagste inname van verzadigde vetten.

Dit is de zoveelste studie op rij die aantoont dat de huidige dieetadviezen in verband met vetten niet juist zijn. Ze sluit aan op de FATNUNC-studie. Deze studie toonde aan dat en vetrijk dieet helemaal niet ongezond is, op voorwaarde dat er ongeraffineerde en onbewerkte vetten werden geconsumeerd.
Helaas laten veel media - in plaats van wetenschappelijk gefundeerde berichten te melden - zich nog steeds voor de kar spannen van de voedingsindustrie en blijven maar verkeerde berichten verspreiden. Zoals de miskleun dat kokosolie slecht zou zijn voor de gezondheid.

Deghan, MahsidDiaz, R et Al. Associations of fats and carbohydrate intake with cardiovascular disease and mortality in 18 countries from five continents (PURE): a prospective cohort study. The lancet: August 29, 2017. DOI: http://dx.doi.org/10.1016/S0140-6736(17)32252-3µ




$type=three$h=0$cate=0$count=3$meta=0$p=1$show=/p/promotie.html

$type=one$count=5$comment=0$author=0$p=1$show=/p/agenda.html

$type=two$c=10$author=0$comment=0$rm=0$p=1$show=/p/tips-advies.html

$type=blogging$c=5$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/faq.html

$type=one$count=5$comment=0$author=0$p=1$show=/p/nieuws.html

In de kijker_$type=sticky$count=4$cate=1$meta=0$hide=home

Naam

faq,5,in de kijker,117,nieuws,364,promotie,59,tips,327,
ltr
item
Bioplaza Overpelt: Hoe Gezond Is Een Vetarm Dieet Met Veel Koolhydraten?
Hoe Gezond Is Een Vetarm Dieet Met Veel Koolhydraten?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCqVMrqENSSpfptAN9IxJUvHpLk2Cm1AObzc55QugOXNKOpf4kUbWKIAP0tVwHq0Mo1rPhTc9MBXd6OGTRBlR8tMZFBz2-nuNzIGp02MQyOd7qVQFvvFiHBt9NSS5pOByb2Mb4PoXx-iRz/s1600/vetten+blog.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCqVMrqENSSpfptAN9IxJUvHpLk2Cm1AObzc55QugOXNKOpf4kUbWKIAP0tVwHq0Mo1rPhTc9MBXd6OGTRBlR8tMZFBz2-nuNzIGp02MQyOd7qVQFvvFiHBt9NSS5pOByb2Mb4PoXx-iRz/s72-c/vetten+blog.jpg
Bioplaza Overpelt
https://www.biowinkelen.be/2017/11/hoe-gezond-is-een-vetarm-dieet-met-veel.html
https://www.biowinkelen.be/
https://www.biowinkelen.be/
https://www.biowinkelen.be/2017/11/hoe-gezond-is-een-vetarm-dieet-met-veel.html
true
5807069159555777854
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Antwoord Cancel antwoord Delete Door Home BLZ BERICHTEN Bekijk alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF ZOEK ALLE BERICHTEN Geen berichten gevonden Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopase 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg BELANGRIJKE INHOUD Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy