Recept voor 4 personen.
Benodigdheden:
300 gr Spelt - 100 gr Ui - 100 gr Pompoen - 800 gr Snijbiet - Boter & Olijfolie - 50 gr Kaas - 100 ml Slagroom - 1 teentje Knoflook - 1-2 Eieren - 700 ml Water of Bouillon - Zout, Peper, Nootmuskaat en verse kruiden.
Bereiding:
Week de spelt eventjes in koud water. Fruit de ui en de knoflook in boter met een scheut olijfolie. Voeg daarna de in blokjes gesneden pompoen, de spelt en het water toe en kook alles gaar. Blijf roeren en voeg als de spelt droog wordt extra water toe. Voeg als laatste de room en kaas toe. Wok de gesneden snijbiet in boter of olijfolie en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Maak reepjes omelet met ei, zout, peper en verse kruiden naar smaak.
Serveertip:
Maak een bolletje van het mengsel met een kopje en leg dit in het midden van een soepbord. Drapeer de groenten en de reepjes omelet rondom het bolletje. Smakelijk!
Benodigdheden:
300 gr Spelt - 100 gr Ui - 100 gr Pompoen - 800 gr Snijbiet - Boter & Olijfolie - 50 gr Kaas - 100 ml Slagroom - 1 teentje Knoflook - 1-2 Eieren - 700 ml Water of Bouillon - Zout, Peper, Nootmuskaat en verse kruiden.
Bereiding:
Week de spelt eventjes in koud water. Fruit de ui en de knoflook in boter met een scheut olijfolie. Voeg daarna de in blokjes gesneden pompoen, de spelt en het water toe en kook alles gaar. Blijf roeren en voeg als de spelt droog wordt extra water toe. Voeg als laatste de room en kaas toe. Wok de gesneden snijbiet in boter of olijfolie en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Maak reepjes omelet met ei, zout, peper en verse kruiden naar smaak.
Serveertip:
Maak een bolletje van het mengsel met een kopje en leg dit in het midden van een soepbord. Drapeer de groenten en de reepjes omelet rondom het bolletje. Smakelijk!