Komkommercocktail
Benodigdheden: Tumblerglas, stamper, maatbeker, shaker, fijne zeef.
Ingrediënten: 1 stukje komkommer van 3 cm - in stukjes gesneden, 1 tl rietsuiker, 3 cl water, 2 cl troebel appelsap, 3 cl limoensap, 3 cl vloeibare suiker.
Bereidingswijze: Neem een mixglas. Doe er de stukjes komkommer in en voeg er de rietsuiker aan toe. Kneus met de stamper tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de overige ingrediënten aan toe. Sluit de shaker en schud krachtig. Zeef de cocktail in een met een crushed ijs gevuld tumblerglas via een fijne zeef, zodat er geen komkommer meekomt. Garneer met schijfjes komkommer. Proost!
Frambozencocktail
Benodigdheden: Delmonicoglas, stamper, maatbeker, shaker, fijne zeef.
Ingrediënten: 4-tal frambozen, 1 tl rietsuiker, 3 cl water, 3 cl vers pompelmoessap (roze), 2 cl vloeibare suiker.
Bereidingswijze: Neem een mixglas. Doe er de frambozen in en voeg er de rietsuiker aan toe. Kneus met de stamper tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de overige ingrediënten aan toe. Sluit de shaker en schud krachtig. Zeef de cocktail in het delmonicoglas. Garneer met een fuchsia bloemetje. Schol!
Benodigdheden: Tumblerglas, stamper, maatbeker, shaker, fijne zeef.
Ingrediënten: 1 stukje komkommer van 3 cm - in stukjes gesneden, 1 tl rietsuiker, 3 cl water, 2 cl troebel appelsap, 3 cl limoensap, 3 cl vloeibare suiker.
Bereidingswijze: Neem een mixglas. Doe er de stukjes komkommer in en voeg er de rietsuiker aan toe. Kneus met de stamper tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de overige ingrediënten aan toe. Sluit de shaker en schud krachtig. Zeef de cocktail in een met een crushed ijs gevuld tumblerglas via een fijne zeef, zodat er geen komkommer meekomt. Garneer met schijfjes komkommer. Proost!
Frambozencocktail
Benodigdheden: Delmonicoglas, stamper, maatbeker, shaker, fijne zeef.
Ingrediënten: 4-tal frambozen, 1 tl rietsuiker, 3 cl water, 3 cl vers pompelmoessap (roze), 2 cl vloeibare suiker.
Bereidingswijze: Neem een mixglas. Doe er de frambozen in en voeg er de rietsuiker aan toe. Kneus met de stamper tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de overige ingrediënten aan toe. Sluit de shaker en schud krachtig. Zeef de cocktail in het delmonicoglas. Garneer met een fuchsia bloemetje. Schol!