Benodigdheden voor 4 personen:
50 gr amandelen met vlies - ca. 2 el. witte wijnazijn - 1 sjalotje, gesnipperd - scheut olijfolie - peper & zout - 6 stengels bleekselderij, in boogjes gesneden - 1 conferencepeer, geshild, klokhuis eruit en in kleine blokjes gesneden - 100 gr gewelde dadels, in reepjes gesneden - 50 gr fenegriekkaas, in blokjes gesneden - 1 bosje waterkers, gewassen en gedroogd.
Bereidingswijze:
Rooster de amandelen gedurende een paar minuten in een droge pan op een middelhoog vuur. Schud regelmatig om en zet opzij.
Klop een vinaigrette met de azijn en het sjalotje en giet er al kloppend een goede scheut olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.
Hussel de peer met de bleekselder en de vinaigrette naar smaak in een kom. Meng de amandelen, de dadels, de kaas en de waterkers erdoorheen. Eet Smakelijk!
50 gr amandelen met vlies - ca. 2 el. witte wijnazijn - 1 sjalotje, gesnipperd - scheut olijfolie - peper & zout - 6 stengels bleekselderij, in boogjes gesneden - 1 conferencepeer, geshild, klokhuis eruit en in kleine blokjes gesneden - 100 gr gewelde dadels, in reepjes gesneden - 50 gr fenegriekkaas, in blokjes gesneden - 1 bosje waterkers, gewassen en gedroogd.
Bereidingswijze:
Rooster de amandelen gedurende een paar minuten in een droge pan op een middelhoog vuur. Schud regelmatig om en zet opzij.
Klop een vinaigrette met de azijn en het sjalotje en giet er al kloppend een goede scheut olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.
Hussel de peer met de bleekselder en de vinaigrette naar smaak in een kom. Meng de amandelen, de dadels, de kaas en de waterkers erdoorheen. Eet Smakelijk!