$type=slider$snippet=hide$cate=0$author=0$comment=0$show=home

De 6 beste alternatieven voor koffie

Een dampende kop koffie lijkt soms het antwoord op alles, maar wat drinken mensen die geen koffie lusten of werknemers die wel eens afwisseling kunnen gebruiken voor hun opkikker?

De meeste mensen vallen terug op koffie als ze een opkikker kunnen gebruiken, maar welke alternatieve dranken zijn er. Niet iedereen staat even wild van koffie en sommige mensen zijn het misschien gewoon even beu gedronken. Welke dranken beloven hetzelfde effect?

1. Matcha groene thee
Matcha is het fijne poeder dat je krijgt als je theebladeren maalt. De voordelen verbonden aan het drinken van groene thee, zijn algemeen bekend. Wie matcha drinkt, drinkt eigenlijk de bladeren zelf. Dat wil zeggen dat de voordelen van groene thee nog beter geconcentreerd zijn in de drank. Matcha bevat genoeg cafeïne om je een energiestoot te bezorgen, maar het bevat ook L-theanine en aminozuren die je doen relaxen, zonder dat je je flauw voelt worden.


2. Koffie van paardenbloemwortels
Paardenbloemwortelkoffie is een populair alternatief voor mensen die van de smaak van koffie houden, maar hun cafeïneconsumptie een beetje willen terugschroeven. Deze ‘koffie’ is eigenlijk een natuurlijke cafeïnevrije kruidenthee. Een kruidenthee die wordt gemaakt van de wortels van paardenbloemen en calcium en magnesium bevat, twee ingrediënten die belangrijk zijn bij de aanmaak van energie.


3. Warme cacaos
Warme cacaomelk is de super food variant van de meer ingeburgerde warme chocolademelk. Het levert goede chemicaliën zoals Anandamide, die je helpen om je dag positief te starten. Drink je deze warme cacao met mate dan kan het veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Cacaobonen zijn ook rijk aan magnesium en kunnen helpen bij het regelen van je bloeddruk en je cholesterolgehalte verlagen.


4. Masala chai
Een mengeling van kaneel, gember, kardemom, nootmuskaat en andere traditionele Indiase specerijen. Deze kruidige en aromatische thee is afkomstig uit India, maar kan ondertussen in de meeste cafés met een thee-assortiment besteld worden.

Masala chai, of chai thee, is een zwarte thee-mix, wat betekent dat er genoeg cafeïne in zit om je energieniveau op peil te houden.


5. Warme Maca
Maca, ook wel Peruaanse ginseng genoemd, is een plantje dat afkomstig is uit het Peruviaanse Andesgebergte. Het is vooral bekend om zijn kracht om alles dat uit balans is, weer in balans te brengen, en voor de energieboost die het geeft.

Maca is verkrijgbaar in poedervorm en wordt vaak toegevoegd aan smoothies en lattes, maar je kan er ook een variant op chocolademelk mee maken. De smaak wordt beschreven als zoet en aards, maar sterk. Het is dan ook aan te raden om met kleine dosissen te beginnen en langzaam op te bouwen om er een beetje aan te wennen.

6. Kurkuma thee
Kurkamathee wordt in India al jaren gedronken voor het positieve effect die het heeft op de gezondheid. Naast dat het bekend is om de sterke smaak en de gouden kleur, moeten ook de vitaminen die erin zitten niet onderschat worden. De vitaminen in kurkumathee zorgen niet alleen voor een verhoogd energieniveau, het verbetert ook je immuunsysteem. Een wonderdrankje voor op kantoor dus.


Weet je dus even niet wat drinken en heb je zin om wat te experimenteren? Enkele gezonde alternatieven voor koffie die je een hele dag op de been houden.

Bron: http://www.jobat.be/nl/artikels/de-6-beste-alternatieven-voor-een-kop-koffie/

$type=three$h=0$cate=0$count=3$meta=0$p=1$show=/p/promotie.html

$type=one$count=5$comment=0$author=0$p=1$show=/p/agenda.html

$type=two$c=10$author=0$comment=0$rm=0$p=1$show=/p/tips-advies.html

$type=blogging$c=5$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/faq.html

$type=one$count=5$comment=0$author=0$p=1$show=/p/nieuws.html

In de kijker_$type=sticky$count=4$cate=1$meta=0$hide=home

Naam

faq,5,in de kijker,117,nieuws,364,promotie,59,tips,327,
ltr
item
Bioplaza Overpelt: De 6 beste alternatieven voor koffie
De 6 beste alternatieven voor koffie
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwnT_k4Pr3sEUPbcqhyphenhyphen61_dbzOefY0jzNqMNQj5hD7-9Ru10o8WIRmZtnf6bJA2EVmnQKCeDYkMLhTJDSQsktSLqvhVxt_NWIQHFzBCOGHxTAUr0XCmulSVNZ61NnCVAk1LkCaIp4YBUOX/s1600/4+Bioplaza.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwnT_k4Pr3sEUPbcqhyphenhyphen61_dbzOefY0jzNqMNQj5hD7-9Ru10o8WIRmZtnf6bJA2EVmnQKCeDYkMLhTJDSQsktSLqvhVxt_NWIQHFzBCOGHxTAUr0XCmulSVNZ61NnCVAk1LkCaIp4YBUOX/s72-c/4+Bioplaza.jpg
Bioplaza Overpelt
https://www.biowinkelen.be/2017/05/de-6-beste-alternatieven-voor-koffie.html
https://www.biowinkelen.be/
https://www.biowinkelen.be/
https://www.biowinkelen.be/2017/05/de-6-beste-alternatieven-voor-koffie.html
true
5807069159555777854
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Antwoord Cancel antwoord Delete Door Home BLZ BERICHTEN Bekijk alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF ZOEK ALLE BERICHTEN Geen berichten gevonden Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopase 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg BELANGRIJKE INHOUD Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy