$type=slider$snippet=hide$cate=0$author=0$comment=0$show=home

Tips Voor Een Betere Weerstand

Vitaminen, Kruiden en Voeding
De herfst heeft zijn intrede gedaan. En dat voelen we. Helaas gaat dat vaak gepaard met lastige winterkwaaltjes zoals stevige verkoudheden en griep. Maar wat kunnen we preventief doen om onszelf hiertegen te beschermen?
Op de eerste plaats is het belangrijk om alles te vermijden wat het immuunsysteem  belast. Denk hierbij aan te weinig slaap, stress, zware lichamelijke inspanningen, stralingen, maar ook voedingsadditieven en luchtverontreiniging.
Aan de basis van een goed immuunsysteem staan volwaardige voeding, voldoende beweging en een juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Deze ingrediënten van een gezonde levensstijl leveren een positieve bijdrage aan ons immuunsysteem.
Daarnaast zijn er nog bepaalde vitaminen en kruiden die onze weerstand kunnen ondersteunen.
Vitamine C. Vitamine C heeft heel veel verschillende functies in ons lichaam. Ons lichaam kan echter zelf geen vitamine C aanmaken. Daarom is het belangrijk dat we genoeg vitamine C opnemen via onze  voeding, in de vorm van groenten of fruit, of via een voedingssupplement. Heel vaak wachten mensen met de inname van extra vitamine C tot ze echt last krijgen van kwaaltjes. Maar om optimaal te profiteren van de werking van vitamine C is het beter om vóór die tijd te beginnen met de inname. Vitamine C heeft vooral een ondersteunende werking op het immuunsysteem en maakt je slijmvliezen sterker. Toch is vitamine C ook nuttig als de kwaaltjes al de kop heb opgestoken. Meestal wordt dan wel een hogere dosering aangeraden.
Naast vitamine C hebben we nog een belangrijke vitamine, namelijk vitamine D. Ook vitamine D heeft een breed takenpakket. Vitamine D heeft vooral een ondersteunende werking op het immuunsysteem maar ook op het zenuwstelsel. Vitamine D is ook vooral belangrijk omwille van zijn ondersteunende werking op de slijmvliesbarrière in de darm. In de darmen wordt onze feitelijke weerstand gevormd. 80% van onze weerstand wordt gevormd in onze darmen. Mensen halen vitamine D vooral uit zonlicht. Nu is het zo dat wij hier, in ons deel van de wereld, te weinig vitamine D aanmaken door de zon. Dit kan alleen als de zon voldoende krachtig is. Bij ons komt dit uitsluitend voor op heel zonnige dagen in de periode tussen mei en septemer, vooral tussen 11.00u en 15.00u. Maar kleding, zonnebrandcrème of een donkere huid kunnen de vorming van vitamine D blokkeren. Ook de leeftijd een invloed op de aanmaak van vitamine D. Bij het ouder worden neemt de vorming van vitamine D in de huid af, evenals de omzetting het lichaam. Ongeacht de tijd van het jaar. Extra inname kan dus zeker een goede ondersteuning zijn!
Verder kunnen ook nog glucanen, in het bijzonder de bèta 1,3 en bèta 1,6 glucanen het immuunsysteem helpen. Deze vind je vooral terug in biergist.
Ook Zink, Selenium en Koper helpen de afweer. Vitamine C en Zink zijn belangrijke anti-oxidanten, net zoals dem ineralen Selenium en Koper. Anti-oxidanten helpen de weerstand door lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Groenten en fruit zijn van nature rijk aan anti-oxidanten. Ook vlierbessen zijn zeer rijk aan anti-oxidaten en zijn dus zeker aan te raden.

$type=three$h=0$cate=0$count=3$meta=0$p=1$show=/p/promotie.html

$type=one$count=5$comment=0$author=0$p=1$show=/p/agenda.html

$type=two$c=10$author=0$comment=0$rm=0$p=1$show=/p/tips-advies.html

$type=blogging$c=5$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/faq.html

$type=one$count=5$comment=0$author=0$p=1$show=/p/nieuws.html

In de kijker_$type=sticky$count=4$cate=1$meta=0$hide=home

Naam

faq,5,in de kijker,117,nieuws,364,promotie,59,tips,327,
ltr
item
Bioplaza Overpelt: Tips Voor Een Betere Weerstand
Tips Voor Een Betere Weerstand
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgp_sdL0FEWl5eeNKn585FyIabFujtwnes8gRwIjrQfT368ZUViNm05lOkSHMGLmnaW3Nu481u8hXAX18EITXTmpXv5eZ0MiTnkoJnM-NXG-r8gCEaPr9xFt_sluLcUid-4ZIioWTdKb4DR/s1600/sinaasappel-navel+%25281%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgp_sdL0FEWl5eeNKn585FyIabFujtwnes8gRwIjrQfT368ZUViNm05lOkSHMGLmnaW3Nu481u8hXAX18EITXTmpXv5eZ0MiTnkoJnM-NXG-r8gCEaPr9xFt_sluLcUid-4ZIioWTdKb4DR/s72-c/sinaasappel-navel+%25281%2529.jpg
Bioplaza Overpelt
https://www.biowinkelen.be/2017/10/tips-voor-een-betere-weertand.html
https://www.biowinkelen.be/
https://www.biowinkelen.be/
https://www.biowinkelen.be/2017/10/tips-voor-een-betere-weertand.html
true
5807069159555777854
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Antwoord Cancel antwoord Delete Door Home BLZ BERICHTEN Bekijk alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF ZOEK ALLE BERICHTEN Geen berichten gevonden Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopase 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg BELANGRIJKE INHOUD Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy